Eladó használt VOLVO XC70 2.4 D [D5] AWD Silver Edition Geartronic, Kiskunfélegyháza, Bács
Eladó használt VOLVO XC70 2.4 D [D5] AWD Silver Edition Geartronic, Kiskunfélegyháza, Bács from kocsi.hu

A Volvo XC70 D D4 az egyik legszélesebb körűen elterjedt modellje a Volvo XC70-nek. Az autó 2006-ban gyártották, és a környezetvédelmi besorolását elsőként a Nemzetközi Közlekedési Tanács (ITC) adta meg. Az ITC az autók környezetvédelmi besorolásában használt szabványokat és rendszereket az Európai Unióban fejlesztette ki. Az ITC szerint a Volvo XC70 D D4 környezetvédelmi besorolása “A” osztályba tartozik, mivel a kipufogógáz károsanyag-kibocsátása a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak megfelel.

A Volvo XC70 D D4 Károsanyag-Kibocsátása

A Volvo XC70 D D4 kipufogógázában kis mennyiségű szén-dioxid (CO2) található, amely a környezeti hatásokra a legkevésbé káros. Az autó kipufogógázában található további károsanyagok közé tartozik a nitrogén-oxid (NOx), a szén-monoxid (CO), a kén-dioxid (SO2), a szilárd részecskék (PM) és az ólom (Pb). A káros anyagok kibocsátása az autó különböző üzemmódokban változik. A Volvo XC70 D D4 Euro 5 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, amely azt jelenti, hogy az autó kipufogógáz-kibocsátása a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak megfelel.

A Volvo XC70 D D4 Széndioxid-Kibocsátása

A Volvo XC70 D D4 átlagos szén-dioxid-kibocsátása a gyártó által megadott adatok szerint 152 g/km, ami alacsonyabb, mint a legtöbb hasonló méretű és típusú autó. Ez az alacsony károsanyag-kibocsátás a Volvo XC70 D D4 környezetvédelmi előírásoknak való megfelelése miatt érhető el. A Volvo XC70 D D4 motorja egy 2,4 literes, négyhengeres dízelmotor, amely 170 lóerős teljesítményt biztosít. A motor hatékonysága magas, ami a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul.

A Volvo XC70 D D4 Egyéb Környezetvédelmi Előnyei

A Volvo XC70 D D4 környezetvédelmi előnyei a károsanyag-kibocsátás mellett más területeken is megmutatkoznak. Az autóban alkalmazott új technológiáknak és anyagoknak köszönhetően a fogyasztás csökkenthető, ami pozitív hatással van a környezetre. Az autó megfelel a legújabb környezetvédelmi előírásoknak, amelyek az autógyártók számára kötelezőek a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. Az autó még energiatakarékos is, mivel új technológiákat alkalmaznak a fogyasztás csökkentésére. Az autó a fogyasztóknak is kedvező, mivel csökkenti az üzemanyag-költségeket.

A Volvo XC70 D D4 Környezetvédelmi Üzemmódja

A Volvo XC70 D D4-nél az egyik legjobb környezetvédelmi üzemmód az úgynevezett Eco-Drive, amely az autó károsanyag-kibocsátását és a fogyasztást csökkenti. Az Eco-Drive üzemmód segítségével az autó károsanyag-kibocsátása 8-10 százalékkal csökken, ami jelentős mértékű megtakarítást jelent a fogyasztók számára. Az Eco-Drive üzemmódban a motor hatékonysága is növekszik, ami szintén pozitív hatással van a környezetre. Az autó további környezetvédelmi üzemmódjai közé tartozik az automata üzemmód, a közúti üzemmód és a terepjáró üzemmód.

A Volvo XC70 D D4 Környezetbarát Megoldásai

A Volvo XC70 D D4 különböző környezetbarát megoldásokkal rendelkezik, amelyek pozitív hatással vannak a környezetre. Az autóban alkalmazott új technológiáknak és anyagoknak köszönhetően csökkenthető a károsanyag-kibocsátás és a fogyasztás is. Az autóban alkalmazott alternatív energiaforrások, mint például a napenergia, a szélenergia és a geotermikus energia, segítségével csökkenthető az autó üzemanyag-felhasználása és a károsanyag-kibocsátás. Az autóba beépített korszerű technológiák és anyagok segítségével jelentős mértékű fogyasztás-csökkenés érhető el. Az autó különböző környezetbarát megoldásainak köszönhetően csökkenti a környezeti hatásokat.

A Volvo XC70 D D4 Környezetvédelmi Értékelése

A Volvo XC70 D D4 környezetvédelmi értékelése “A” osztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy a kipufogógáz-kibocsátása a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak megfelel. Az autó szén-dioxid-kibocsátása alacsony, ami jelentős mértékű környezetvédelmi előnyöket biztosít. Az autó különböző környezetbarát megoldásokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a károsanyag-kibocsátást és a fogyasztást. Az autó korszerű technológiáinak és üzemanyag-takarékos megoldásainak köszönhetően csökkenthető az üzemanyag-felhasználás és a károsanyag-kibocsátás is. Mindezek alapján a Volvo XC70 D D4 környezetvédelmi értékelése magas.